Wijnboeren Agliano

Onze producenten

Wij werken zo veel mogelijk op exclusieve basis met kleinere producenten metname uit Agliano Terme, Asti, Piemonte, Italië. Wij bieden hun een platform voor de Nederlandse, Duitse en Belgische markt.


Azienda Agricola Alessandro

Eigendom van de familie Gerbi, heeft een oppervlakte van ongeveer 11 hectare in de streek Piemonte met een prachtig zonnig klimaat op een hoogte van ongeveer 220 meter boven de zeespiegel.


Er wordt traditionele landbouw toegepast zonder gebruik te maken van herbiciden en kunstmest. De zorg en jarenlange ervaring staan borg voor prachtige, smakelijke en zuivere wijnen. In 2018 verwacht Andrea Gerbi de erkenning en certificering biologische wijnproducent te ontvangen.


Met Andrea Gerbi hebben wij niet alleen een samenwerkingsverband voor import maar ook voor de export van zijn wijnen.


Dacasto Duilio

De boerderij is gelegen in Agliano Terme, in het hart van de zogenaamde Barbera d’Asti ‘Gouden Driehoek’. Inmiddels is de vijfde generatie van de familie Dacasto, Claudio Dacasto, leidend producent van prachtige wijnen.


De wijngaarden worden met veel toewijding en passie verzorgd. Claudio’s constante zoektocht naar hogere kwaliteit, trouw aan zijn motto, dat een grote wijn is gemaakt met slechts een grote druif, resulteert in een prachtige wijn, waaronder de Forestiere en de Camp Riond. Claudio is naast wijnboer ook wijnconsulent en helpt andere wijnboeren hun wijnen te optimaliseren

 

Tre Acini

Tegen het einde van de 9e eeuw werden de wijnen van Tre Acini gemaakt van druiven afkomstig van 3 hectare rondom de boerderij en werden de wijnen voor eigen gebruik geproduceerd. Vandaag de dag is er weinig veranderd en de keuze was duidelijk: de productie beperkt houden tot een niveau dat een kwaliteitswijn blijft garanderen, gewild door wijnliefhebbers.   


In 2005 is Tre Acini gecertificeerd als biologische wijnboerderij. De productie volgt een minder vervuilende en meer milieuvriendelijke methode van produceren.

 

Dino’s passie voor de natuur komt ten volle tot uiting in zijn verrukkelijke wijnen.

 

Bianco Angelo e figlio 

Het bedrijf, met de naam uit de tijd toen het werd geleid door "Opa Angelo", wordt vandaag de dag geleid door de oenoloog Piero, die met zijn vrouw en zoon Paolo, prachtige wijnen maken. De productie ligt tussen de 500 en 2000 flessen per wijnlabel.

 

Dit enthousiaste bedrijf is gelegen op ongeveer 260 meter boven de zeespiegel, met een oppervlakte van ongeveer 6 hectare, beplant met overwegend Barbera, maar ook , Manzoni, Pinot Noir, Dolcetto, Freisa, Grignolino tref je er aan.


De wijnbouw technieken zijn gebaseerd op een combinatie van het grootste respect voor het milieu, ambachtelijk handwerk en de aandacht voor de kwaliteit van druif en productie.Azienda Agricola Roberto Ferraris

Opgericht in 1923 door Stefano Ferraris. De boerderij ligt in het hart van het historische gedeelte van de Barbera in Asti; een plek waar bodem en microklimaat het beste kan bieden voor de wijnbouw. Druiven worden zonder herbiciden en pesticiden verbouwd.De Azienda Ferraris omvat 9 hectare, deels bestaande uit zeer oude wijnstokken van meer dan 70 jaar.


Er worden 5 wijnen geproduceerd waar CasaPiemonte er 3 van op het het wijnmenu heeft staan. Sinds 2008 wordt Monferrato Rosso geproduceerd uit Nebbiolo druiven rijpt op houten vaten van 500 liter.


De oude wijnkelder dateert uit de 19e eeuw en heeft een collectie van "natuurlijke sculpturen" verkregen uit oude wijnstokken. Een deel van deze collectie wordt getoont in het Kasteel van Grinzane Cavour.